BAUKE MOLLEMA WAS VOORBEREID: “ZAG DIT WEER AANKOMEN, MAAR JE KRIJGT HET NOOIT MEER WARM”

Bauke Mollema was slechts een van de drie Nederlanders die wist te finishen in de Waalse Pijl. De ervaren man van Lidl-Trek kwam na een loodzware editie als 35ste over de finish, op bijna vier minuten van de verrassende winnaar Stephen Williams. Na afloop ging het vooral over het slechte weer. “Op de eerste keer Muur van Hoei voelde ik mij goed, dus ik dacht een goede dag te hebben, maar ik kreeg het daarna zó koud”, legt hij uit.

“Het werd heel koud op die rondjes, door de natte sneeuw en een temperatuur van 5 graden. Dan word je zeiknat en krijg je het nooit meer warm”, aldus Mollema. “Op de eerste keer Muur van Hoei voelde ik mij goed, dus ik dacht een goede dag te hebben, maar ik kreeg het daarna zó koud. Dan heb je totaal geen power meer in de benen en is het klaar. Je kan niet meer diep gaan en geen kracht meer zetten.”

Uiteindelijk haalden maar 44 renners de finish, en dat is niet gek volgens Mollema. “Veel renners waren denk ik verrast dat het opeens zo koud werd. Daardoor ging het peloton meteen in stukken uit elkaar”, zag hij vanuit het peloton. “Ik had het wel zien aankomen, want de voorspellingen gaven het aan. Daarom scheelde het dat ik voorbereid was, maar ik kreeg het iets later toch koud.”

Lidl-Trek haalde uiteindelijk maar met twee renners de finish; naast Mollema werd Toms Skujins twaalfde. Slecht nieuws was er voor de beoogde kopman Mattias Skjelmose, die onderkoeld uit de koers stapte en van de fiets gedragen moest worden.

2024-04-17T15:15:34Z dg43tfdfdgfd